IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika Novo mesto

Trčila tri vozila, gorel tovornjak

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2017 07:50

Sinoči je na križišču Seidlove ceste in Koštialove ulice v Novem mestu prišlo do trka.

Ob 20.10 so na zasneženem križišču Seidlove ceste in Koštialove ulice v Novem mestu trčila tri osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto so do prihoda policistov zavarovali kraj dogodka in usmerjali promet. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 1.27 je na cesti Novo mesto—Metlika, pri prelazu Vahta v občini Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo z dvigalom postavili na cesto in nudili pomoč vlečni službi. Na kraju so bili tudi reševalci NMP ZD Novo mesto, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Poškodovanih ni bilo.

Tehnična in druga pomoč

Danes, ob 5.10 so v Selih pri Šentjerneju, občina Šentjernej, gasilci PGD Šentjernej s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše v kateri je na tleh ležal bolan starejši moški.
Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so obolelo osebo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nesreče


Na primorski avtocesti je zagorelo tovorno vozilo. Z ogledom kraja požara in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik (drž. R Slovenije) vozil tovorno vozilo s priklopnikom po avtocesti iz smeri Vrhnike proti Logatcu. Vozil je po pasu za počasna vozila, kjer cesta poteka v klanec navzgor. Pri km 5.000 odseka 53 A1 se je iz motorja vozila pričelo kaditi in goreti.

Ugotovitve ogleda kažejo, da je požar posledica tehnične okvare na motorju. Požar se je razširil naprej po kabini vozila in zajel vlečno vozilo ter prednji del priklopnega vozila v katerem je bil tovor. Nastalo za približno 25000 evrov materialne škode. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo s poročilom.



Slika je simbolična.