stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Trčila v moškega, ki je ležal na cesti

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
12.08.2019 14:39

V soboto, 10. 8. zvečer se je zgodila nesreča na dovozu stanovanjske hiše v Ždinji vasi. Policisti so ugotovili, da je 54-letna voznica trčila v 36-letnega moškega, ki je ležal na cesti. Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Poškodovan motorist 
Novomeški policisti so bili 10. 8. dopoldne obveščeni o prometni nesreči pri naselju Ratež. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 45-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja z levim delom vozila trčil v motor, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 35-letni motorist. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 


Kršitelja pridržali
Med kontrolo prometa v okolici Dolenjskih Toplic so policisti 9. 8. popoldne ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal v gozd. Zapeljali so za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 58-letni voznik je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega


uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocesto pod vplivom alkohola
9. 8. okoli 19.30 so policiste poklicali na pomoč iz bencinskega servisa ob avtocesti, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in kršil javni red in mir. Policisti so kršitelja, ki se je s počivališča nameraval odpeljati izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avto, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.