stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

Triletnica nenadoma stopila pred avto

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
11.02.2019 12:53

Šentjernejski policisti so bili v petek, nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v peško.

Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je triletna deklica nenadoma stopila na vozišče in s telesom zadela v avto 26-letne voznice. Deklico so reševalci zaradi hude poškodbe noge odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali
Črnomaljski policisti so 7. 2. popoldne med kontrolo prometa v Črnomlju ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, nevarno prehiteval druga vozila in zapeljal v napačno smer na enosmerni cesti. Policisti so voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 37-letnega kršitelja iz Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. so policisti v Veliki vasi pri Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. 29-letnemu vozniku so zaradi očitnih
znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili 7. 2. nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na Smrečnikovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v avtomobil, ki ga je vozila 49-letna voznica. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči na Kandijski cesti, kjer naj bi povzročitelj nesreče odpeljal s kraja, so bili policisti PP Novo mesto obveščeni 8. 2. okoli 20. ure. Na podlagi opisa vozila so pri Beli Cerkvi izsledili 36-letnega
voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirnem prostoru trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo
vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Straži. V kraju Potok je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v skalo, vozilo pa je ponovno odbilo na cesto, kjer je obstalo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.