zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika

Ukradel 200 litrov goriva

Piše: R.K.

Čas objave:
10.08.2023 12:08

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 244 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Policisti PPP Novo mesto so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v smeri proti Ljubljani pri izvozu za Trebnje. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Lažje poškodovanega 23-letnega voznika, ki naj bi med vožnjo zaradi utrujenosti zaspal, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V Slovenski vasi je med 8.  in 9. avgustom nekdo na parkirnem prostoru podjetja vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Na delovišču v Novem mestu je med 8. in 9. avgustom nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Dolenjega Kamenja kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Črne gore. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Turčije v avtomobilu prevaža pet državljanov Irana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Turčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli Renault clio. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Prilipe, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi, Bukošek, Brežice) izsledili in prijeli 94 državljanov Afganistana, 67 državljanov Maroka, 36 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Pakistana, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Turčije, tri državljane Kube, tri državljane Alžirije in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.