stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Kraja gradbenega stroja

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2023 08:48

Policisti so včeraj na številki 113 sprejeli 284 klicev in obravnavali 97 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali 225 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji. Vse so obravnavali na območju Posavja, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali devet prometnih nesreč, od tega je bila ena z lažjimi telesnimi poškodbami. V slednji se je poškodoval 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Avstrije, ki je na Jugorju pri Metliki, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala s ceste. Avto se je prevrnil, voznica pa se je lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Novomeški policisti so v Šmarjeških Toplicah zasegli osebni avtomobil 55-letnemu vozniku, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so popoldne ukrepali v Kladju nad Blanco zaradi onesnažene ceste. Ugotovili so, da je po siliranju zaradi vožnje iz njive na cesto na cesti ostalo blato od traktorjev.

Kriminaliteta

Neznanci so črnem mercedesu, razreda E,  so ponoči vlomili v avtodom, ki je bil parkiran na avtocestnem počivališču Dul. Dva neznanca sta nemškemu paru ukradla denarnico s karticami in denarjem... Po prvih ugotovitvah so jima povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

Pri sevniških policistih so se dopoldne oglasili predstavniki gradbenega podjetja in prijavili, da so jim na gradbišču ob regionalni cesti od Šentjanža proti Brunku, v zadnjih dneh odpeljali gradbeni stroj, valjar, znamke Aman, rumeno zelene barve, težak okoli 500 kilogramov. Podjetje so oškodovali za okoli pet tisoč evrov.

V Šmalčji vasi so neznanci med vikendom iz ograjenega skladišča ukradli udarno kladivo za bager, znamke Kubota, vredno okoli šest tisoč evrov.

Dopoldne je skupina oseb v eni od krških trgovin ukradla za okoli sto evrov mesnih izdelkov. Zaposleni so jih prepozno opazili, iz kraja pa so se odpeljali s sivim cliotom. V vozilu so bile štiri odrasle osebe in ne otrok.

V Novem mestu so popoldne klicali policiste v eno od trgovin, kjer je varnostnik zalotil 16-letnico, ki je nameravala iz trgovine odnesli nekaj artiklov brez plačila.

Javni red in mir

Krški policisti so zvečer intervenirali v Kerinovem Grmu zaradi prijave kršitve javnega reda in miru ter pretepene osebe. Izkazalo se je, da ni bil nihče pretepen, so pa med postopkom 22-letniku zasegli hladno orožje – bokser.

Nesreča pri delu

Sevniški policisti so dopoldne obravnavali nesrečo pri delu v Dolenjem Boštanju. Tam sta iz višine okoli pet metrov s strehe padla 33-letnik in 19-letnik. Pri tem sta se oba hudo poškodovala. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki se ga je udeležil tudi pristojni inšpektor inšpektorata za delo, delovišče na strehi ni bilo ustrezno zavarovano, prav tako varovalne opreme naj ne bi uporabljala delavca. 33-letnika so iz kraja odpeljali s helikopterjem, 19-letnika pa z reševalnim vozilom. Preiskava primera še ni zaključena.