Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika

V dveh urah 32 kršitev

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2021 11:13

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 237 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.



PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Gradacu nekaj pred 8. uro ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Citroen. Ugotovili so, da 59-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 


Voznik lažje poškodovan
O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Ljubljanski cesti v Novem mestu smo bili obveščeni nekaj po 13. uri. Policisti so opravili
ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 35-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčila v avtomobil 52-letnega voznika. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.


V dobrih dveh urah na avtocesti ugotovili kar 32 kršitev
Policisti PU Novo mesto so v okviru akcije Osredotoči se na cesto, ki je namenjena preprečevanju vseh vrst ravnanj, ki zmanjšujejo vidno in služno zaznavanje voznikov, 20. 9. med 7. in 9.30 izvajali poostren nadzor na avtocesti pri počivališču Starine, v smeri proti Ljubljani. Le v dobrih dveh urah so ugotovili 32 kršitev zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, v večini so bili kršitelji vozniki tovornih vozil.




KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru na Biču je med 18. 9. in 20. 9. nekdo iz kabin dveh tovornih vozil odtujil denar in oblačila. Oškodovancema je povzročil za okoli 1100 evrov škode. 

V noči na 19. 9. je na parkirnem prostoru na Otočcu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil več kosov oblačil in električno ročno orodje.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
V noči na 21. 9. so policisti na območju Soteske ustavili osebni avtomobil Audi A6 slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Makedonije v vozilu prevaža štiri državljane Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 24-letnemu osumljencu, ki je tujcem nudil pomoč in jih nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 11 državljanov Afganistana in na območju Loč (PP Brežice) dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.