nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Pariz

V Franciji prijeli četverico domnevnih teroristov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.02.2017 14:19

Francoska protiteroristična policija je danes na jugu Francije aretirala štiri ljudi, ki so se pripravljali na izvedbo terorističnega napada v kratkem, je povedal francoski notranji minister Bruno Le Roux. Med aretiranimi je tudi 16-letna deklica, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neimenovani policijski vir je sporočil, da so aretirali četverico, ki je kupovala aceton. Poleg 16-letnice je policija v Montpellierju aretirala še tri moške, stare 20, 26 in 33 let. Vsi so osumljeni načrtovanja napada z več eksplozivnimi napravami.

Najstnica je s pomočjo družbenih medijev iskala pot v Sirijo, kjer se je želela pridružiti džihadistom, je dodal neimenovani policijski vir. Povedal je še, da je bil 20-letnik njen mentor.

V Franciji so poostrili varnostne ukrepe po džihadističnih napadih, v katerih je med januarjem 2015 in julijem 2016 umrlo 238 ljudi. Zadnji napad se je zgodil prejšnji teden, ko je napadalec z mačeto napadel skupino vojakov pred muzejem Louvre. Enega vojaka je ranil, drugi pa ga je potem ustrelil in ranil.


Le Roux je dejal, da so francoske oblasti od napada v Nici preprečili 13 poskusov napadov, v katerih je bilo vpletenih 30 posameznikov, med njimi tudi ženske in mladoletniki. Septembra so denimo aretirali tri džihadistke, novembra štiri Francoze in Maročana, navaja AFP.

Decembra je francoski parlament izglasoval podaljšanje izrednih razmer do 15. julija, ko bodo predsedniške in parlamentarne volitve.