pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

V Hrovači in Rovišču reševali oboleli osebi v stanovanju

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2021 15:38

Ob 13.53 je ob Tovarniški ulici v Krškem osebno vozilo zapeljalo z obvoznice po nabrežini in obstalo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kraj zavarovali in s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.08 so na Hrovači v občini Ribnica policisti zaprosili za pomoč pri odpiranju vrat stanovanja. Gasilci PGD Ribnica so v stanovanje v četrtem nadstropju vstopili s pomočjo avto lestve skozi balkon in onemogli osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ribnica, ki so nato osebo oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico.

Ob 13.07 se je na avtocesti med priključkoma Trebnje–zahod in Bič kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGD Trebnje so ugotovili, da se kadi zaradi pregretega motorja. Ohladili so vozilo ter nudili pomoč vlečni službi pri odstranitvi vozila. Delavci DARS so s prometno signalizacijo zavarovali kraj dogodka.


Ob 11.43 so v naselju Rovišče pri Studencu v občini Sevnica gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Sevnica so obolelo osebo oskrbeli na kraju in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico. Reševalcem so do reševalnega vozila pri prenosu obolele osebe nudili pomoč gasilci.