stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

V Jankovičih hudo poškodovan voznik, v Novem mestu trčil v mladoletno peško

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2023 13:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in 14 prometni nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih vstopov v državo.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan voznik

Črnomaljski policisti so bili okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti pri kraju Jankoviči. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Trčil v peško

Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča na prehodu za pešce v Kandijskem križišču v Novem mestu. 51-letni voznik osebnega avtomobila ni prilagodil hitrosti vožnje, da bi lahko ustavil pred prehodom za pešce in je na prehodu trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Metliški policisti so bili nekaj po 21. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila pri naselju Hrast pri Jugorju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 44-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 28-letni voznik iz Hrvaške. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlak trčil v avtomobil, ki je obstal na tirih

Nekaj po 23. uri smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih v Šentlenartu na območju PP Brežice. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do sedaj neznani voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Brežic proti Šentlenartu. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal izven prehoda ceste čez železniško progo in z vozilom obstal na tirih, potem pa zapustil kraj. Ob 23. 10. je iz smeri Krškega pripeljal tovorni vlak z 29 vagoni in trčil v avtomobil. Okoliščine in identiteto voznika osebnega avtomobila policisti še ugotavljajo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Češči vasi je med 18. 10. in 19. 10. nekdo vlomil v več gradbenih zabojnikov in odtujil več kosov orodja in z vlomi in tatvinami povzročil za okoli 5.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Mrtvice na območju PP Krško je v noči na 19. 10. neznanec iz zajčnikov odtujil 12 zajcev, v Brežicah pa je nekdo vlomil v kurnik in odtujil deset kokoši in deset piščancev.

Na parkirnem prostoru prodajalne v Škocjanu je okoli 14. ure nekdo iz odprtega dela tovornega vozila odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Okoli 17.30 so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra švedskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rajec, Slovenska vas, Rigonce, Orešje na Bizeljskem, Obrežje, Loče, Jesenice) izsledili in prijeli deset državljanov Rusije, devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Konga, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Šrilanke, pet državljanov Iraka, štiri državljane Indije, štiri državljane Ugande, tri državljane Pakistana, dva državljana Turčije, državljana Kameruna, državljana Bangladeša in državljana Sirije in na območju PP Metlika (Rakovec) štiri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.