pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika

V Kolpi našli truplo

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2022 09:47

V reki Kolpi pri naselju Učakovci so včeraj nekaj pred 14. uro opazili truplo. Po prvih ugotovitvah gre za moškega ki je bil v vodi že dlje časa.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan motorist

Nekaj pred 11. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šmihelu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 53-letnega voznika motornega kolesa. Motorist je po trčenju padel in se poškodoval, oskrbeli so ga v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Prečni je 23. 5. med 6. in 17. uro nekdo vlomil v pet osebnih avtomobilov. Odtujil ni ničesar, na vozilih je zaradi poškodb nastalo za okoli 4000 evrov škode. Okoliščine policisti PP Novo mesto še preiskujejo.

Oškodovanec je policiste obvestil, da mu je v zadnjem tednu dni nekdo iz garaže stanovanjske hiše v Gradacu odtujil več avtomobilskih delov, orodje, prenosni računalnik in električni podaljšek. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 7000 evrov.

S strehe objekta v Nestoplji vasi je neznanec odtujil bakrene snegolove in strelovod. Škode je za okoli 600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Bojancev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Mavretanije, državljana Senegala in državljana Slonokoščene obale. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Najdba trupla v Kolpi

Nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o najdbi trupla v reki Kolpi pri naselju Učakovci. Gasilci so truplo potegnili iz vode, na kraju je bila tudi zdravnica. Preiskovalni sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za ugotavljanje identitete in vseh drugih okoliščin. Po prvih ugotovitvah gre za moškega, v vodi je bil najverjetneje že dalj časa. Vzrok smrti moškega bo znan po opravljeni obdukciji, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.