profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

V krožišču odvzel prednost in se zaletel

Piše: R.K.

Čas objave:
07.06.2023 08:27

Včeraj so policisti PU Novo mesto obravnavali več prometnih nesreč. 19-letna voznica je v Trebnjem izgubila oblast nad vozilom zaradi neprilagojene hitrosti, dve osebni vozili sta se zaleteli v Novem mestu, v Spodnjih Vodalah pa se je v nesreči lažje poškodoval voznik. Zaradi ponarejenega vozniškega so zasegli vozilo državljanu Bosne in Hercegovine.

Trebanjski policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči pri krožnem križišču v kraju Grm. Ugotovili so, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad
vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v krožnem križišču na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 44-letni voznik, ki je v krožnem križišču odvzel prednost 64-letni voznici. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu povzročitelja. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V noči na 7. 6. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Vodalah na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Jaguar XJ nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima državljan Bosne in Hercegovine z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji, ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in zaradi ponarejanja dokumentov na tožilstvo podali kazensko ovadbo.