nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Brežice, Črnomelj

V Malem Obrežu in Kanižarici gorele saje v dimniku

Piše: R.K./Spin

Čas objave:
22.04.2021 07:59

Včeraj ob Ob 20.44 so v naselju Mali Obrež v občini Brežice v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Mali Obrež in Veliki Obrež so požar pogasili in očistili dimniško tuljavo. Obveščene so bile pristojne službe.

Danes zjutraj ob 6.55 so v naselju Kanižarica v občini Črnomelj gorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črnomelj so odstranili drva iz peči centralne kurjave, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in okolico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.


Včeraj ob 16.53 so pri naselju Vukovci v občini Črnomelj našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili iz obdobja druge svetovne vojne najdeno ročno bombo angleške izdelave in šest kosov pehotnega streliva italijanske izdelave.

Ob 21.03 so v ulici Pod smreko v Črnomlju stanovalci večstanovanjskega objekta zaznali vonj po plinu. Gasilci PGD Črnomelj so pregledali vse prostore v bloku in ugotovili, da zaradi slabega stanja dimnika prihaja po zračnikih do širjenja vonja po žveplu. Stanovalcem so svetovali zračenje stanovanj in do prihoda dimnikarja odsvetovali kurjenje.