IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

V nesreči hudo poškodovan pešec

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
02.12.2019 13:17

Metliški policisti so bili 30. 11., nekaj po 17. uri, obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, na Jugorju pri Metliki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni pešec, ki je prečkal cesto v trenutku, ko je iz smeri Metlike pravilno pripeljala 54-letna voznica.

Pešca, ki je po trčenju hudo poškodovan obležal na cesti, so reševalci oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v okolici Novega mesta v noči na 1. 12. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih  znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža pridržali
Policiste PP Metlika so 1. 12. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okoli Metlike, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar in nadlegoval svojce. 49-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

pmp-obrežje, ukradeno-vozilo
Ukradeno vozilo
Foto: PMP Obrežje

Policisti PMP Obrežje odkrili in zasegli ukradeni vozili
1. 12. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je na tovornem in priklopnem vozilu prevažal deset osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih vozil. Med pregledom oznak in po preveritvah v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da sta bila dva avtomobila ukradena v Italiji. Audi A8 in Mercedes B170 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

pmp-obrežje, ukradeno-vozilo
Ukradeno vozilo
Foto: PMP Obrežje