franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Semič, Mirna Peč, Novo mesto

V nesreči pri Semiču poškodovan motorist

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2021 09:28

Včeraj ob 20.45 se je pri naselju Kot pri Semiču zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca, odklopili akumulator, usmerjali promet ter razsvetljevali kraj nesreče. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta za ves promet.


Ob 15.35 sta pri uvozu na AC Novo mesto – vzhod trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policistom in z vpojnim sredstvom posuli cestišče. Reševalci NMP ZD Novo mesto so na kraju nudili prvo pomoč poškodovani osebi in jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so počistili kraj nesreče.

Ob 10.46 so v ulici Vihre v Mirni Peči zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mirna Peč so nadzorovali izgorevanje in s termovizijsko kamero pregledali dimnik. Ogenj ni povzročil škode.

Ob 11.30 so pri čiščenju brežin reke Krke v Novem mestu našli neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske ter Zahodnoštajerske regije so območje preiskali in našli dve minometni mini kalibra 81 mm, nemške izdelave, topovsko granato kalibra 75 mm, italijanske izdelave, dve ročni bombi italijanske in ruske izdelave, dva tulca naboja kalibra 20 mm, tulec topovske granate kalibra 75 mm, vžigalnik topovske granate, sedem kosov pehotnega streliva 7,9 mm in dva kosa pehotnega streliva 9 mm, vse iz obdobja 2. svetovne vojne. Najdena eksplozivna sredstva so odstranili in uničili.

Ob 10.55 so gasilci PGD Brežice v naselju Župelevec, občina Brežice, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala onemogla oseba.