1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto, Obrežje, Krško

Pijan razbijal po hiši in nadlegoval

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2021 16:19

Policisti PP Novo mesto so ponoči posredovali v naselju v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar v hiši, nadlegoval družinske člane in enega izmed njih udaril.

35-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov in opozoril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje vasi pri Krškem izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Policijski postopek s tujcem še ni zaključen.

Zasegli ukraden avtomobil


Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat 500 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil v začetku aprila ukraden v Italiji. Državljanu Bosne in Hercegovine so avtomobil zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 51-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitega prehoda državne meje.