stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

V prometni nesreči poškodovan motorist

Piše: PU NM

Čas objave:
07.05.2018 17:54

Policisti so bili včeraj okoli 17.30 ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Trebnjim in Mirno. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 64-letni motorist, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je vozila 32-letna voznica. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 637 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 32-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so
obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.


Po nesreči peš pobegnil
V kraju Boršt na območju Brežic je 6. 5. nekaj pred 21. uro voznik osebnega avtomobila Audi A4 zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 51-letne voznice. Po nesreči je povzročitelj peš pobegnil. Reševalci so poškodovano voznico odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so avtomobil povzročitelja zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Vlom
Na Trebelnem je 6. 5. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar.


Zasegli ukraden avtomobil
Na mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je v noči na 5. 5., na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom BMW X6 pripeljal 43-letni državljan Francije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. BMW X6 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljeno prestopili državno mejo
Med 4. 5. in 7. 5. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 49 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Preloke, Žuničev, Učakovcev, Rakovca in Žuničev. Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka in Libije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.


Požar
V noči na 6. 5. so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Sveti Vrh v občini Mokronog - Trebelno. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so takoj začeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v smrtni nevarnosti. O požaru sta bili obveščeni okrožna
državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je ob pomoči kriminalista in kriminalističnega tehnika opravila ogled kraja požara. Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše.
Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.