nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

V prometni nesreči v Banjaluki umrl Marjan Ristič

Piše: STA

Čas objave:
30.03.2022 11:53

V Banjaluki se je v torek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl vodja konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristič, so potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve. Kot so dodali, bo na ministrstvu danes izobešena črna zastava.

"Z žalostjo sporočamo, da je včeraj v prometni nesreči v Banjaluki umrl naš dolgoletni sodelavec, pooblaščeni minister in vodja konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristič," so potrdili na zunanjem ministrstvu.

Voznik avtomobila je zapeljal na pločnik in pri tem trčil v konzula, ki je na kraju nesreče podlegel poškodbam, so dodali.

V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila golf, ki ga je vozil 23-letni Sergej Miljković, in 62-letni pešec Marijan Ristić, državljan Slovenije, so po poročanju časnika Nezavisne novine sporočili iz banjaluškega okrožnega tožilstva. V nesreči je Ristić izgubil življenje, so sporočili.

Tožilstvo je odredilo izvedbo vseh potrebnih preiskovalnih dejanj in ukrepov ter izvedenstva za ugotovitev vseh okoliščin prometne nesreče, odrejena je bila obdukcija trupla pokojnega, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino Republike srbske, je poročal časnik.