državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Beltinci

V prometni nesreči v Lipovcih umrl kolesar

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.08.2016 12:31

Na traktorski oziroma kolesarski stezi v Lipovcih na cesti Murska Sobota-Beltinci je danes okoli 8. ure v prometni nesreči umrl 60-letni kolesar.

(Foto: STA)

Do nesreče je prišlo, ko je 32-letni voznik traktorja prehiteval kolesarja, ta pa je izgubil nadzor nad kolesom in padel pod priklopnik traktorja, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Kolesar naj bi po podatkih policije oblast nad kolesom izgubil zaradi neprilagojene hitrosti vožnje svojim sposobnostim. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. To je letos že sedma žrtev na pomurskih cestah, so sporočili s policije.


Po poročanju Večera, se je nesreča zgodila na stezi, na nevarnost katere so že večkrat opozarjali beltinska občina in kolesarji. Težki traktorji s polnimi prikolicami ali kmetijskimi priključki so na stezi med Rakičanom in Odranci, ki je namenjena traktorjem, kolesarjem in pešcem, namreč najšibkejše udeležence v prometu potisnili na rob.

Z beltinsko občino in tamkajšnjim medobčinskim inšpektoratom, ki je prve prijave kolesarjev prejel že leta 2009, je že bilo dogovorjeno, da se traktorji, širši od 2,55 metra, umaknejo nazaj na državno cesto, vendar si je nato direkcija za infrastrukturo premislila in predlagala razširitev steze za kolesarje in pešce, še poroča Večer.