nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Ljubljana

V sojenju Zaviršku danes zaključne besede

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2021 06:24

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bodo z zaključnimi besedami tožilstva in obrambe nadaljevali sojenje Martinu Zaviršku, obtoženemu umora žene avgusta lani.

Tožilstvo mu očita, da z bencinom polil in nato zažgal soprogo, ki je dva tedna kasneje v bolnišnici zaradi poškodb umrla. Do dogodka je prišlo 12. avgusta lani v Mali Račni pri Grosupljem. Tožilka Špela Brezigar trdi, da je to storil iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je soproga nameravala zapustiti.

Zaviršek pa je v zagovoru povedal, da naj bi šlo za nesrečo. Po prepiru s soprogo naj bi namreč vzel kanto, jo dvignil nad glavo in z bencinom nameraval politi avto, da bi ga onesposobil. Takrat naj bi ga začela odrivati, tako da je polil tudi njo. Da bi se pomiril, je prižgal cigareto, naslednji trenutek pa je bilo vse v ognju.

Po oceni psihiatričnega izvedenca je bil Zaviršek v času očitanega kaznivega dejanja prišteven. Pred sodiščem so zaslišali tudi več prič, med drugim sosede ter policiste, reševalce in gasilce, ki so prvi prispeli na kraj dogodka. Prav tako so prebirali korespondenco med obtoženim in njegovo ženo, iz katere je razvidno, da sta, ko je mož izvedel, da naj bi ga žena varala, nekako skušala rešiti zakon.