stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Ljubljana

V včerajšnji nesreči v Šentjerneju umrl 16-letni voznik

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.06.2016 06:51

Včeraj ob 15.58 se je na Trdinovi cesti v Šentjerneju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 16-letni voznik. V Šentjurju pri Celju pa se je včeraj ob 12.35 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče v Šentjerneju je prišlo na lokalni cesti od Šentjerneja proti Vrhu, ko je mladoletni 16-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Metlike v Orehovici v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Voznik se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval da je na kraju umrl. Petnajstletna sopotnica v njegovem vozilu, doma iz Šentjerneja, je bila zaradi hudih telesnih poškodb odpeljana v bolnišnico v Novem mestu, kjer je ostala na zdravljenju.

V Šentjurju pri Celju pa je trenutno še neznani kolesar pripeljal iz Slivnice pred cestno-železniški prehod, kjer se je pri spuščenih polzapornicah ustavil in počakal, da je mimo odpeljal vlak, ki je vozil iz smeri Celja proti Grobelnem. Kljub rdeče utripajočim lučem na znaku, je kolesar nato obvozil še vedno spuščene polzapornice in zapeljal na železniške tire. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri, iz Grobelnega proti Celju pripeljal potniški vlak in s prednjim delom trčil vanj. Kolesar je bil tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.


Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 67 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 20 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 71 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 51-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 11 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 32 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, štiri dejanja nasilja v družini, po dva ropa in ponarejanja listin ter ena povzročitev telesne poškodbe.