stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Na območju Dragatuša iščejo pobeglega bika

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2023 10:15

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so sedem prometni nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, nasilništva, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih vstopov v državo.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. V kraju Radovlja na območju PP Novo mesto je med 10. in 13. uro nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V Gornji Stari vasi na območju PP Sevnica je med 15. 10.  in 23. 10. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil moped Tomos APN6 modre barve, registrskih oznak NM AV-24.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 24. 10. nekdo iz tovornega vozila odtujil samokolnico, agregat in vibracijsko iglo. S tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na področju javnega reda in miru so brežiški policisti prijeli kršitelja. Nekaj pred 23. uro so bili brežiški policisti obveščeni, da naj bi neznanca na terasi zaprtega gostinskega lokala prevračala vrtno pohištvo, trgala lončnice in v bližini prevrnila kontejner za smeti. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev kršiteljev. Na avtobusni postaji so izsledili in prijeli 18-letnega in mladoletnega kršitelja in ju odpeljali na policijsko postajo. Zoper oba bodo zaradi kršitev javnega reda in miru na sodišče podali obdolžilni predlog. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Obrežje, Loče, Brežice, Dobova, Kapele, Rakovec) izsledili in prijeli 36 državljanov Afganistana, 27 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Maroka, štiri državljane Irana, dva državljana Turčije, dva državljana Kameruna, državljana Sirije, državljana Konga in državljana Gvineje in na območju PP Črnomelj (Preloka, Dalnje Njive, Miliči) osem državljanov Maroka in pet državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Pobegli bik na območju Dragatuša

Policiste PP Črnomelj je danes občan obvestil, da je 19. 10. v kraju Obrh na območju Dragatuša z ograjenega pašnika pobegnil bik star dve leti. Lastnik živali in policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev, vendar ga do tega trenutka še niso našli. Predvidevamo, da se bik nahaja na širšem območju Dragatuša.

Pozivamo vse, ki bi pobeglo žival opazili, da se ji ne približujejo in nas o tem takoj obvestijo na številko 113. Udeleženci v cestnem prometu naj bodo na širšem območju še posebej previdni, saj bik lahko zaide na cesto in ogroža promet.