Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Grasse

Več ranjenih v streljanju v šoli na jugu Francije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.03.2017 14:52

V streljanju v srednji šoli v kraju Grasse na jugu Francije sta bili danes po prvih podatkih iz policijskega vira ranjeni najmanj dve osebi. Po streljanju so prijeli osumljenca, 17-letnega dijaka šole, ki je imel pri sebi več kosov orožja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

17-letni osumljenec, dijak srednje šole Tocqueville, je bil oborožen s puško, dvema pištolama in dvema granatama. Ni še jasno, ali je deloval sam, saj naj bi po nekaterih virih preiskovalci domnevali, da je drugi storilec pobegnil.

O številu ranjenih sicer francoski mediji poročajo različno. Nekateri poročajo o najmanj dveh ranjenih, nekateri pa celo o osmih. Več jih navaja, da je med ranjenimi tudi ravnatelj šole, ki naj bi bil glavna tarča napada.

Predstavnik šolskih oblasti v Nici Emmanuel Ethis je na Twitterju sporočil, da so vsa šolska poslopja v kraju zaprli, starše pa je pozval, naj ne hodijo na šole, saj so učenci na varnem. Oblikovali so krizno celico in sprejeli varnostne ukrepe, je dodal.

Na poti v kraj, ki leži kakih 40 kilometrov zahodno od Nice, je tudi ministrica za izobraževanje Najat Vallaud-Belkacem.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere po vrsti smrtonosnih terorističnih napadov islamskih skrajnežev od leta 2015. Varnost okoli šol po državi je okrepljena.

V Franciji se je že zgodil smrtonosen napad na šoli. Leta 2012 je skrajnež iz Toulousa Mohamed Merah ubil tri otroke in učitelja v judovski šoli v Toulousu, preden ga je ubila policija.

Do današnjega streljanja na šoli je sicer prišlo le nekaj ur po eksploziji pisemske bombe v pariškem uradu Mednarodnega denarnega sklada, v kateri je bila lažje ranjena tajnica. Po obeh incidentih se bosta na kriznem sestanku sestala francoski premier in notranji minister, poročajo francoski mediji.