gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Večkratnega kršitelja pridržali

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2022 09:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki in Krškem so kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli osebni avtomobil in tovorno vozilo. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovan voznik

Nekaj pred 12. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pred mejnih prehodom Obrežje. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da 36-letni voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak ni vozil po sredini voznega pasu, zato je trčil v tovorno vozilo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pridržali kršitelja s 3,6 promili alkohola

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti PP Krško okoli 18.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj, ki je med vijuganjem uporabljal tudi mobilni telefon, znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Ustavili in kontrolirali so ga pri Smedniku. Med postopkom so ugotovili, da gre za 29-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,71 miligramov alkohola (3,6 g/kg). Odredili so zaseg tehnično neizpravnega vozila in pridržali voznika, ki je nameraval kljub prepovedi vožnjo nadaljevati z drugim vozilom. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli tovorno vozilo

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v naselju Grm pri Podzemlju ustavili voznika tovornega vozila Mercedes atego. Med postopkom so ugotovili, da 82-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo vozil, zato so tovorno vozilo zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Doblič (PP Črnomelj) izsledili in prijeli deset državljanov Nigerije, tri državljane Gane, dva državljana Kameruna in dva državljana Sierra Leone. Na območju Jesenic (PP Brežice) so prijeli šest državljanov Gambije, dva državljana Senegala in državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.