državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika New York

VIDEO: Posnet rop diamantov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2017 06:59

V New Yorku se je pred nosom množice policistov zgodil rop stoletja. Na Times Squareu so ukradli diamante, vredne 6 milijonov dolarjev.

V New Yorku so roparji izkoristili vstop v Novo leto in v noči na nedeljo ukradli nakit, vreden kar 6 milijonov dolarjev. To se je zgodilo pred nosom 7.000 policistov, ki so nadzirali množico obiskovalcev na Times Squareu. 

Trojico roparjev indijske veletrgovine z nakitom KGK Holding, ki jih je posnela varnostna kamera, je policija še včeraj iskala. 

Okoli 22..ure po lokalnem času na sam silvestrski večer je skoraj milijon ljudi na Times Squareu čakalo polnoč, 7 tisoč policistov pa je skrbelo za njihovo varnost. Med tem je trojica roparjev vdrla v zgradbo, v kateri je omenjena veletrgovina. Povzpeli so se v 6.nadstropje, v trgovino vdrli skozi železna vrata ter izpraznili 2 trezorja  z nakitom.

 
Tik po polnoči so s plenom pobegnili, med tem pa je bila silvestrska noč na Times Squareu na vrhuncu. Roparji se niso ustrašili niti dobro opremljenih policistov, niti blokada večjih tovornjakov, ki jih je policija zaradi dodatne varnosti parkirala na vstopnih točkah na trg. 

V ropu poškodovanih ni bilo, storilce pa policija še išče.