stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Vijugal po vozišču in povzročil nesrečo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
12.03.2019 12:15

Včeraj okoli 16. ure, je občan policiste obvestil, da iz Črnomlja proti Semiču voznik osebnega avtomobila znamke BMW vijuga po vozišču in ogroža ostale udeležence v prometu, kasneje pa naj bi povzročil prometno nesrečo.

Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila BMW X3 zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala voznica. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj nesreče pa je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina
Med 10. 3. in 11. 3. je na Kregarjevi ulici v Brežicah nekdo ukradel motorno kolo Yamaha XC125, registrskih številk KK VZ-22. Lastnik je motorno kolo parkiral pred vhodom v stanovanjski blok.



Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
Včeraj v dopoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, v katerem so našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Preloki izsledili in prijeli deset državljanov Irana, dva državljana Iraka in državljana Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Novo mesto so v zgodnjih jutranjih urah v Novem mestu prijeli tri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.