stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Vikend spet v znamenju pijanih voznikov, pa tudi vlomov in tatvin

Piše: R.K.

Čas objave:
12.07.2021 13:19

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 9. 7. in 12. 7. intervenirali v 203 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 813 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola in zasegli vozila sedmim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 59-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, groženj, poškodovanja tuje stvari,
vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Zaspal med vožnjo
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 9. 7. okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 58-letni voznik osebnega avtomobila zaspal med vožnjo, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je voznico pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. V nesreči sta se lažje poškodovali dve potnici v vozilu povzročitelja in potnica v vozilu druge udeleženke. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Krško so 9. 7. nekaj pred 21. uro na Raki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 50-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

11. 7. popoldne je občan policiste obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Družinske vasi proti Kronovem, vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Osebni avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so 11. 7. okoli 21. ure v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 37-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola, so avtomobil zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov seznanili sodišče.

Kolesarja pridržali
V noči na 10. 7. so bili črnomaljski policisti obveščeni, da naj bi na območju Adlešičev na cesti ležal moški. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je 58-letni kolesar zaradi opitosti omagal in obležal na cesti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Kljub prepovedi je moški nameraval ponovno sesti na kolo, kar so mu preprečili, mu odvzeli
prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Kršitelj z 2,6 promili alkohola
Policisti PP Novo mesto so 10. 7. okoli 13. ure na območju Ragova zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniki osebnega avtomobila. 64-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod z dvema promiloma alkohola
10. 7. okoli 15. ure je na mejni prehod Slovenska vas pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,95 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Štirje poškodovani v prometni nesreči
Policisti PP Krško so bili 11. 7. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Ivandolom in Golekom. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 42-lene voznice. Oba udeleženca in štiri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.


Vlomi in tatvine


Z dvorišča počitniške hiše na območju Orlake (PP Trebnje) je v noči na 9. 7. nekdo odtujil kovinske profile. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1200 evrov.

V naselju Anže na območju PP Krško je med 7. 7. in 9. 7. vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 8. 7. in 10. 7. je na območju Čelevca (PP Novo mesto) nekdo z dvorišča počitniške hiše odtujil žar in lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

V Dešeči vasi na območju PP Dolenjske Toplice je med 1. 7. in 10. 7. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 9. 7. in 10. 7. nekdo s prednjega sedeža v tovornem vozilu na katerem so bila spuščena stekla, odtujil torbico z dokumenti in ključi.

Na območju Gribelj (PP Črnomelj) je 10. 7. nekdo vlomil v parkiran posebni avtomobil in odtujil oblačila, obutev, prehrambene izdelke in dva zložljiva stola.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 10. 7. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in bančno kartico.

V Muhaberju je v noči na 11. 7. nekdo skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Šentjernejski policisti pridržali kršitelja
10. 7. popoldne so policiste PP Šentjernej poklicali na pomoč iz naselja Trdinova cesta, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval družinske člane. 20-letni kršitelj, ki je žalil svojo partnerko in jo udaril, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.


Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Črnomaljski policisti so v noči na 10. 7. na območju Ručetne vasi ustavili voznika kombija Renault master slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža 11 državljanov Bangladeša. 27-letnemu osumljencu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Bangladeša so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore (PP Črnomelj) izlsedili in prijeli državljana Afganistana, na območju Drežnika (PP Črnomelj) dva državljana Pakistana, na območju Špeharjev (PP Črnomelj) tri državljane Afganistana, v Dobovi (PP Brežice) šest državljanov Afganistana, v Zapudju (PP Črnomelj) štiri državljane Afganistana, v Gabrju (PP Novo mesto) dva državljana Maroka, v Rosalnicah
(PP Metlika) dva državljana Afganistana in v Črnomlju pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.