nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Vinjen pobegnil s kraja nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2022 07:47

Policisti PU Novo mesto so minuli vikend izsledili pobeglega povzročitelja nesreče, ki je bil pod vplivom alkohola. Obravnavali so tudi voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Izsledili pobeglega povzročitelja, ki je bil pod vplivom alkohola

18. 11. ob 16.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Dolenjih Kamencah. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in zapeljal nazaj na cesto, kjer je trčil v avtomobil 40-letnega voznika in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so pobeglega povzročitelja izsledili. Ugotovili so, da gre za 61-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,09 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Črnomelj so bili 19. 11. nekaj pred 21. uro obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in po prvih ugotovitvah je bil voznik sam udeležen v nesreči na območju Vinice, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in čelno trčil v oporni zid. Za povzročitelja nesreče, ki je bil po oceni zdravstvenega osebja pod močnim vplivom alkohola in je obstajal sum na hujše poškodbe, so
policisti odredili strokovni pregled. Na podlagi ugotovitev bodo zoper 42-letnega voznika ustrezno ukrepali.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

V noči na 20. 11. so policisti PP Krško v okolici Krškega ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Ustavili so ga v naselju Narpelj in ugotovili, da gre za 28-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti so v noči na 20. 11. med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila iz Novega mesta. Med postopkom so ugotovili, da gre za 23-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.