franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2022 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti

29. 9. nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Dul v smeri proti Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval dve tovorni vozili. Med prehitevanjem je na mokrem in splozkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno in trčil v avtomobil 50-letne voznice, ki je pravilno peljala po svojem prometnem pasu. Po trčenju je njeno vozilo odbilo v varovalno ograjo, jo prebilo in obstalo na strehi. Poškodovano voznico, dve potnici v njenem vozilu in 40-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola 

Okoli 12. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krškem. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 81-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šmarjeških Toplicah je v noči na 29. 9. nekdo odtujil 41 opažnih vezanih plošč. Izvajalec del ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1400 evrov.

Na območju Jesenic (PP Brežice) je nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice) izsledili in prijeli tri državljane Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.