pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika

Visoka Krka zaprla cesto, sprožila sta se plazova

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2023 08:01

Včerajšnje obilne padavine so s seboj prinesle tudi številne nevšečnosti. Krka, Kolpa in Lahinja se razlivajo, včeraj zvečer se je sprožilo več plazov, nekatere ceste so zaprte. Po napovedih naj bi Kolpa največji pretok dosegla predvidoma davi.

Gasilci so včeraj zvečer posredovali zaradi naplavin, ki so se zaustavile ob podpornikih mostu preko reke Krke. Gasilci PGD Vavta vas in Dolenjs Straža so so naplavine odstranjevali na mostu v kraju Potok, na Šempeterskem mostu na Otočcu pa so odstranili gasilci GRC Novo mesto.

Včeraj popoldne je v naselju Črešnjevec pri Dragatušumeteorna voda zalivala kletni prostor bivalnega vikenda. Gasilci PGD Dragatuš so iz prostora izčrpali vodo in na cesti namestili protipoplavne vreče ter preprečili nadaljnje izlivanje vode iz ribnika preko ceste v objekt.

Včeraj ob 20.45 se je na lokalno cesto Sodevci-Dečina vsula zemlja z brežine. Za prevoznost ceste so poskrbeli dežurni delavci cestnega podjetja.

Na našem jugovzhodu sta se sprožila tudi dva zemeljska plazova. Prvi na lokalni cesti Mrčna Sela - Gaj v občini Krško. Dežurni pri cestnem podjetju Krško je zaprl cesto za ves promet in postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe. Drugi zemeljski plaz pa se je ob 20.17 sprožil v naselju Jablanica v občini Sevnica za stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Boštanj so opravili pregled terena, obveščene so bile pristojne službe.

Zaprta je tudi cesta Zameško-Kostanjevica na Krki zaradi poplav.