zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika

Vlak trčil v moškega

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2021 12:41

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. in 27. septembrom intervenirali v 184 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 710 klicev.

Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov in v Dolenjskih Toplicah pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Posredovali so zaradi 48-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Nesreča na železniških tirih
26. 9. nekaj pred 17.30 smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih pri Muhaberju, kjer naj bi vlak trčil v moškega. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni moški hodil iz smeri Novega mesta proti Potočni vasi ob desni strani železniške proge in ob sebi potiskal kolo s pomožnim motorjem. Na območju Muhaberja je iz smeri Novega mesta pripeljal potniški vlak, vlakovodja je z zvočnimi signali moškega opozarjal na prihod vlaka in zaviral, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 46-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Huje poškodovan voznik
Policisti PP Brežice so bili 24. 9. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v drog javne razsvetljave in se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.


Padec voznika skiroja
24. 9. popoldne smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo otroka, ki naj bi se poškodoval pri padcu s skirojem. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je otrok na območju Broda peljal po pločniku, izgubil oblast nad skirojem, padel in si huje poškodoval roko. 


Motorist z 2,2 promili alkohola
 O padcu motorista na območju Sovinka (PP Črnomelj) smo bili obveščeni 25. 9. okoli 16. ure. Policisti so ugotovili, da je 42-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče z 2,3 promili alkohola
25. 9. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v Cerkljah ob Krki. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Hudo poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Voznici zasegli avtomobil
Med kontrolo prometa na območju Trebnjega so policisti 25. 9. okoli 22. ure ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 22-letna kršiteljica, ki je vozila avtomobil kljub prepovedi vožnje, je imela v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Hudo poškodovana kolesarka
26. 9. dopoldne smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo hudo poškodovano žensko, ki naj bi se poškodovala ob padcu s kolesom. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Straže, kjer je 33-letnica izgubila oblast nad kolesom in padla. Okoliščine še preverjajo.

KRIMINALITETA
Prijeli vlomilce
24. 9. okoli 21.30 je oškodovanec policiste obvestil, da so na območju Trške gore (PP Novo mesto) zamaskirani neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in pobegnili s kraja kaznivega dejanja. OKC je o tem seznanil policijske patrulje na širšem območju in policisti so v Ždinji vasi ustavili avtomobil, v katerem je bilo pet osumljencev, starih med 21 in 31 let. Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključeni preiskavi jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.


Prijeli tatu
Policisti PP Novo mesto so bili 24. 9. okoli 12. ure obveščeni o tatvinah iz prodajaln v trgovskem centru v Novem mestu. Storilec naj bi odtujil več artiklov in peš pobegnil. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in podlagi opisa osumljenca izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili oškodovanim prodajalnam. Zoper 22- letnega storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine
V Gorenjih Sušicah na območju PP Dolenjske Toplice je nekdo skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

24. 9. dopoldne je v Dolenjih Laknicah na območju PP Trebnje neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

V naselju Brvi na območju Brežic je v noči na 24. 9. nekdo vlomil v počitniško prikolico in odtujil ribiško opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov.

V Leskovcu v Podborštu na območju Sevnice je 24. 9. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3.000 evrov.

V noči na 26. 9. je nekdo v Muhaberju poskušal vlomiti v delavnico. Storilec je po sprožitvi alarmne naprave pobegnil in v objekt ni uspel priti.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. 9. in 27. 9. na območju Ručetne vasi, Tribuč, Vranovičev, Špeharjev in Tanče Gore (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 14 državljanov Pakistana, devet državljanov Sirije, osem državljanov Afganistana, šest državljanov Bangladeša, tri državljane Iraka in dva državljana Irana, na območju Radovice (PP Metlika) sedem državljanov Bangladeša in na območju Brežic osem državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

JAVNI RED IN MIR
Zasegli klaviature
24. 9. zvečer smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe na zasebni zabavi v naselju v okolici Šentjerneja. Policisti so intervenirali, 27-letnemu večkratnemu kršitelju so z namenom vzpostavitve javnega reda in miru zasegli klaviature in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Prav tako so izdali plačilni nalog 42-letnemu in 20-letnemu kršitelju, ki sta se med postopkom nedostojno vedla do policistov.