nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Vlomi in tatvine iz stanovanjskih hiš

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 12:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti so med drugim obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Novem mestu so 27-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. 

PROMETNA VARNOST

Trčil v avtobus

Ob 6. uri so bili policisti obveščeni o trčenju osebnega avtomobila in avtobusa v naselju Potok na območju Straže. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 46-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost vozniku avtobusa. Voznik avtobusa, v katerem ni bilo potnikov, se v nesreči ni poškodoval, poškodovanega voznika osebnega avtomobila pa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Ruhni vasi (PP Šentjernej) je v noči na sredo nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 100 litrov goriva.
S strehe dveh objektov v Trebnjem so v noči na sredo neznanci odtujili okoli 32 metrov bakrenih žlebov in odtočnih cevi.
Na delovišču stanovanjske hiše v naselju Medvedjek so v noči na sredo neznanci vlomili v zabojnik in odtujili tri zajemalne žlice za delovni stroj bager.
V naselju Šmihel v Novem mestu je med ponedeljkom in sredo nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 3000 evrov.
Pri naselju Hmeljčič je med 18. in 19. uro nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Lastnico je oškodoval za okoli 800 evrov.
V popoldanskih urah je v Brežicah nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.
V noči na četrtek je v okolici Dolenjskih Toplic nekdo vlomil v prodajne prostore. Po prvih ugotovitvah je odtujil tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Brežice, Rigonce, Prilipe, Perišče) izsledili in prijeli 20 državljanov Indije, 19 državljanov Iraka, 12 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Burundija in po enega državljana Afganistana, Palestine in Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.