gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Vozil prehitro in pristal v Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
01.04.2022 12:42

Policisti Policijske uprave Novo mesto s intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.
Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznica lažje poškodovana

31. 3. nekaj pred 7. uro so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči med Leskovcem pri Krškem in Veliko vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 18-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Novo mesto so ob 11.40 prejeli obvestilo, da naj bi na Grajski cesti na Otočcu voznica osebnega avtomobila z vozilom zdrsnila v reko Krko. 63-letna voznica se je uspela pravočasno rešiti, avtomobil pa so kasneje iz vode potegnili gasilci. Policisti so ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, trčila v zaščitno ograjo in jo
podrla, potem pa z vozilom zapeljala v Krko. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog. 

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Mirni so policisti okoli 15. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 in mu zaradi očitnih znakov opitosti odredili preizkus. 34-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Tatvina

V Adlešičih na območju PP Črnomelj je med 30. 3. in 31. 3. nekdo s strehe objekta odtujil bakrene odtočne cevi. Škode je za okoli 300 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali 

Nekaj pred 13. uro so policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški motil javni red in mir in nadlegoval goste. 23-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na Obrežju zasegli ukraden touareg

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila VW touareg italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil 28. 3. ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli, 61 letnemu vozniku iz Srbije pa odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje pred pristojno sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli štiri državljane Kameruna, v Rigoncah državljana Turčije in v Dobovi tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.