901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Varšava

Vrgel petardo, nato so ga ubili

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.01.2017 08:30

Mladostniška razposajenost in neumnost je bila na Poljskem kaznovana s smrtjo. 21-letnik je pred fast food vrgel petardo, zato so ga tamkajšnji zaposleni ubili.

Tiskovna predstavnica policije Agata Kulikowska je potrdila, da so po uboju mladeniča prijeli štiri tuje državljane. Katere narodnosti so osumljeni, ni razkrila.

Po poročanju poljske tiskovne agencije PAP naj bi šlo za državljane Tunizije, Maroka in Alžirije. Vsi štirje so bili zaposleni v lokalu s hitro prehrano kebab v Elku.

Četverica naj bi se v nedeljo nasilno odzvala, ko je 20-letni Poljak vrgel petardo proti lokalu. Mladenič je v sporu podlegel poškodbam, ki jih je dobil zaradi vbodov z nožem, so poročali poljski mediji.

Po incidentu v lokalu, zaradi katerega je prišlo do spora, je mladenič zapustil lokal s steklenicama, ne da bi ju plačal. Lastnik lokala in kuhar sta ga zasledovala in mu skušala steklenici odvzeti, nakar je prišlo do tragedije, je pojasnil tamkajšnji tožilec Wojciech Piktel.


26-letni Tunizijec, ki je delal kot kuhar v lokalu, je osumljen, da je zabodel mladeniča, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dejal Piktel.

Dogodek je sprožil rasne napetosti v tem mestu na severovzhodu Poljske. V nedeljo zvečer se je nekaj sto ljudi, med katerimi so bili nekateri oboroženi z granitnimi kockami in petardami, zbralo pred lokalom, vanj metalo predmete, razbilo okna in vzklikalo rasistična gesla.

Nato so napadli policiste, ki so bili razporejeni na kraju dogodka, in dva med njimi poškodovali. Policija je zaradi nasilja in vandalizma prijela 28 ljudi.