franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Vzhodno od Krškega toča uničila večino pridelkov

Piše: R.K.

Čas objave:
14.07.2023 07:08

Včerajšnje neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo je močno prizadelo Posavje in Dolenjsko. Po podatkih Regijskega centra za obveščanje je v Krškem in okolici poškodovanih ali uničenih več kot 120 streh stanovanjih, gospodarskih in drugih objektov.

Poklicni krški gasilci in prostovoljni gasilci pri gasilski zvezi Krško so nekatere objekte že uspeli sanirati, z deli bodo nadaljevali danes. Na ceste so se podrla številna drevesa, odstranili so jih delavci krškega Kostaka. Vzhodno od Krškega je toča uničila večino pridelkov. V Brežicah je poškodovanih ali uničenih okoli 30 streh, številna drevesa so ovirala promet. Na pomoč so prihiteli prostovoljni gasilci desetih društev pri Gasilski zvezi Brežice. Tako v Krškem kot tudi v Brežicah sta bila aktivirana Območna štaba civilne zaščite.

V Sevnici so iz treh objektov izčrpali meteorno vodo, delavci Komunale Sevnica so s ceste odstranili podrto drevo, v kostanjeviški občini pa je v Črneči vasi zaradi urada strele zagorel gospodarski objekt, ki je povsem uničen.

Tudi dolenjskim občinam neurje ni prizaneslo. V občini Šentrupert je v Straži meteorna voda zalila prostore hiše. Na Mirni sta močan veter in toča razkrila ter poškodovala več streh hiš. V Šentlovrencu v občini Trebnje pa je meteorna voda zalila prostore župnišča. Gasilci PGD Šentlovrenc so iz prostorov izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in počistili prostore.