zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika

Z dvorišča ukradli kladiva vredna 23.000 evrov

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2023 12:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 299 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. V noči na 11. 9. je  v Brežicah nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in več steklenic s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.400 evrov škode.

Z delovišča na območju Žužemberka so med 10. 9. in 11. 9. neznanci odtujili sto opažnih plošč in gradbene podpornike. Izvajalca del je oškodoval za okoli 4.500 evrov.

Z dvorišča podjetja v Novem mestu so med 5. 9. in 11. 9. neznanci odtujili tri kladiva delovnih strojev v skupni vrednosti okoli 23.500 evrov.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali nesrečo za katero je bil odgovoren motorist. Policisti PP Krško so bili nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Leskovcu pri Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 17-letni motorist, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil 71-letnega voznika. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti bodo o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnali nedevoljene prehode državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Bukošek, Velika Dolina, Slovenska vas, Mihalovec, Obrežje, Podgračeno) izsledili in prijeli 227 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo in na območju PP Metlika (Rosalnice) pet tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.