franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

S kršitvami si je prislužil 23 kazenskih točk

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2024 08:48

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. Posredovali so zaradi nasilja v družini na območju PP Dolenjske Toplice in 40-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja nekdanji partnerki in otrokom. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali

Nekaj pred 17. uro so brežiški policisti v Selah pri Dobovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 46-letni kršitelj, ki sprva ni upošteval znakov s katerimi so ga ustavljali in storil še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov,  je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom je kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov,  zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.611 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Vlom

Med 17. 2. in 22. 2. je v Gabrijelah na območju PP Sevnica nekdo skozi balkonska vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V noči na 23. 2. so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Trnje, Bukošek, Brežice, Kapele) izsledili in prijeli 29 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, štiri državljane Rusije in državljana Turčije. Na območju PP Črnomelj (Mali Nerajec) so prijeli 15 državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.