1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Bale

Z usodnimi poškodbami se je priplazil do prikolice in umrl

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2016 09:47

Že včeraj smo pisali o tragični nesreči, ki se je zgodila turistu iz Italije v kampu Mon Perin v Balah pri Rovinju. Za 44-letnega gosta kampa naj bi bila usodna steklena vrata sanitarij, ki so se razletela na tisoč koščkov, ti pa so bili zanj usodni.

Hrvaški Jutarnji list navaja, da je 44-letni Aleks Unussich umrl pred očmi svoje soproge. Reševalne ekipe so na pomoč prišle v zgolj 14 minutah, a so bile poškodbe tako hude, da mu reševalci niso mogli več pomagati. Razbito steklo je Unussicha poškodovalo po vratu, prsih in trebuhu, a po prvih informacijah naj bi bile zanj usodne poškodbe vratu oz. vratnih žil, iz katerih naj bi izkrvavel. Goste kampa je na hudo nesrečo opozorila krvava sled vse do Unussicheve parcele, na kateri je kampirala družina nesrečnega turista, kamor je ta uspel priti ob spremstvu svoje 2-letne hčerke, ki je bila z njim v času nesreče, zatem pa je pred očmi svoje soproge izdihnil.

Hudo poškodovani Unussich se je namreč priplazil 15 metrov do svoje prikolice, da bi čim prej prišel po pomoč k svoji ženi. Le nekaj minut prej je namreč svojo 2-letno hčerko pospremil do stranišča.
Gosti kampa so za Jutarnji list povedali, da nesrečnik ni bil v sanitarnih prostorih, pač pa pred njimi in da se usodnih vrat ni niti dotaknil. Ta naj bi se naenkrat razsula v tisoč kosov, deli stekla pa so leteli na vse strani. Le gola sreča je bila po sredi, da v nesreči ni bila poškodovana tudi deklica – kot vse kaže, jo je pred poškodbami zavarovalo očetovo telo.


V kampu Mon Perin so povedali, da so vrata sanitarij vedno odprta. Zapirajo oz. zaklepajo jih samo pozimi, ko kamp ne obratuje. Direktor Massimo Piutti je pretresen in preprosto nima odgovora na vprašanje, kako se je to lahko zgodilo. Policija zdaj preiskuje potrobnosti, vodstvo kampa pa svojcem in prijateljem umrlega izreka iskreno sožalje. Piutti se ob tem sprašuje, zakaj naj bi bila vrata zaprta, kako je možno, da je steklo »razneslo« prav v trenutku, ko je tja prispel Unussich in kako je možno, da so pri tem nastale tako hude – usodne poškodbe. Tudi na ta vprašanja naj bi odgovorila preiskava.

Eden od gostov kampa, bil naj bi Novomeščan, je za Novi list povedal, da naj bi bil Unussich Slovenec, ki je dolga leta živel v Italiji, poročen pa naj bi bil z domačinko iz kraja Bale, kjer je z družino dolga leta kampiral.