stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Ljubljana

Za uboj očeta v gorah osem let in pol zapora

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2017 09:40

Sodišče je 28-letniku, ki je sredi lanskega septembra v Kamniško-Savinjskih Alpah ubil 49-letnega očeta, izreklo zaporno kazen osmih let in pol. Obsojeni, ki je najprej zadevo skušal prikazati kot nesrečo, se na sodišču ni zagovarjal. S tožilstvom je namreč že pred sojenjem sklenil sporazum o priznanju krivde in se pogodil za kazen, piše Dnevnik.

Kriminalisti so zaradi slabega vremena in težkega dostopa za pomoč pri preiskavi prosili gorske reševalce. Izvedensko mnenje o poškodbah pokojnika pa je izdala ljubljanska medicinska fakulteta. Izvedenka je potrdila, da je umrl zaradi hude poškodbe glave, ki je nastala zaradi udarcev s trdim predmetom.

Tožilstvo je na podlagi podatkov o preiskavi spisalo obtožnico. Izvedenec o prištevnosti pri obsojenemu ni našel kakšnih specifičnih motenj, je pa diagnosticiral distimijo, kronično slabo razpoloženje. Ta je po mnenju psihiatra vplivala, da je bila obtoženčeva sposobnost razumeti pomen svojih dejanj v času kaznivega dejanja zmanjšana, vendar ne bistveno.


Za uboj je zagrožena zaporna kazen od pet do petnajst let zapora. Dogovorjena kazen osmih let in pol se je sodišču zdela pravična in primerna teži kaznivega dejanja ter olajševalnim in oteževalnim okoliščinam. Po eni strani so upoštevali storilčevo surovost oziroma agresivno dejanje, po drugi pa priznanje, obžalovanje, dosedanjo nekaznovanost in specifične družinske okoliščine.

Obsojenega bodo kmalu preselili v zapor, saj se niti obramba niti tožilstvo ne nameravata pritožiti, piše Dnevnik. O odločitvi danes poročajo tudi Slovenske novice.