IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Zagorelo v skladišču zbirno-reciklažnega centra

Piše: R.K.

Čas objave:
09.03.2023 10:08

Včeraj zvečer je v skladiščnih prostorih zbirno-reciklažnega centra na Podbevškovi ulici v Novem mestu, ki ga ima v najemu družba Salomon zagorel papir.

V približno tisoč kvadratnih metrov velikem skladišču je zagorelo na približno tretjini površine. Zaradi  izjemno hitrega in učinkovitega odziva gasilcev so požar uspešno omejili in hitro pogasili. Na prizorišču je ostala požarna straža. Direktor za področje odpadkov v družbi Salomon, odgovoren za Poslovno enoto Novo mesto Igor Gračner je povedal, da vzrok požara zaenkrat ni znan, sumijo na  tehnično okvaro. Povedal je, da je v skladiščnem prostoru gorel baliran papir, ki je bil pripravljen za nadaljnjo prodajo, v samem prostoru pa ni bilo skladiščene nobene odpadne plastike, tako da ni vplivov na okolje. Gračner je povedal, da je bila  škoda v skladišču minimalna, z izjemo bagra, ki je zgorel v skladiščnem prostoru. "Skladiščenje v samem prostoru bo potekalo normalno oz. sanacija se bo izvedla takoj, ko bodo kriminalisti opravili svoje delo," je dodal Gračner.

Gasilci so ožgan papir pregledali in odstranili, objekt in okolico pa pregledali tudi s termovizijsko kamero. Novomeški center za obveščanje je sicer okoliške prebivalce sinoči opozoril, da ne odpirajo oken in se ne zadržujejo na prostem, a s pogašenim požarom so bile normalizirane tudi razmere.