Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Ljubljana

Zajetna nagrada za informacijo

Piše: Mojpes.net, Slovenske novice

Čas objave:
10.04.2013 15:42

Natanko pred tednom dni je neznanec s polavtomatsko pištolo pokončal psa čuvaja, po imenu Mafko. Lastnika delavnice, ki jo je pes v družbi psičke varoval, za informacijo ponujata 1500€.

Tadej in Brigita sta si pred leti priskrbela dva psa, Mafka sta posvojila v Zavetišču Horjul. Njegova preteklost v tistem času ni bila rožnata, že od otroštva je namreč nosil hude rane.

"Bil je neverjetno ubogljiv in crkljiv, čisti sladkorček" je povedal Tadej. Mafko je s psičko Tajgo čez dan pred delavnico imel vedno družbo ljudi, ponoči pa sta delavnico varovala sama. "Res sta Mafko in Tajga kdaj čez dan ušla v vas. Se pa nikoli nihče ni pritožil, da bi eden od njiju storil kakšno škodo," dodaja.

"V četrtek so delavci prišli ob sedmih. Že takoj jim je pritegnilo pozornost, da jih je k vhodu prišla pozdraviti le Tajga, medtem ko je običajno prvi pritekel Mafko. Šli so pogledat zadaj za delavnico, ležal je v mlaki krvi, mrtev. Pol metra stran se je svetil naboj," dodaja Tadej.

Ob mrtvem psičku so našli vse polno patronov iz 9-milimetrske pištole. Policisti bodo v preiskavo vključili tudi strokovnjaka za sodno veterino in za balistiko, da bi lahko iz nabojev in tulcev pobrali profil storilčevega DNK.

Motiv ustrelitve ni mogla biti kraja, menita skrbnika, saj iz dvorišča in delavnice ni izginilo nič. Ne le Mafkova skrbnika, tudi njuni prijatelji, ki jih je uboj psička prizadel, so zbrali 1500 eurov. Kot nagrado jih bodo izplačali tistemu, ki bi s ključnimi informacijami pomagal izslediti storilca. Podatke lahko sporoči policiji ali na Tadejev telefon - 051 309 964.