1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika

Žalil mamo, izrekli so mu ukrep približevanja

Piše: R.K.

Čas objave:
17.03.2022 11:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, nasilja v družini, zatajitve, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in požarov.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti PP Novo mesto so v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 18-letni moški žalil svojo mamo, jo poniževal in vzbujal občutek prestrašenosti. Žrtev je zaradi strahu pred nasilnim sinom zapustila bivališče. Policisti so žrtev zaščitili in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Vlom

V naselju Vinkov Vrh na območju PP Dolenjske Toplice je med 8. in 10.30 neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in pištolo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca.

Poškodovanje tuje stvari

V Sevnici je v noči na 16. 3. nekdo z barvo poškodoval fasado stanovanjske hiše. Okoliščine policisti še preverjajo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila grških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili dva državljana Toga, državljana Gvineje in državljana Slonokoščene obale, ki so se, skriti med tovorom, poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce
so predali hrvaškim varnostnim organom. 

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana in pri Rigoncah dva državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

16. 3. nekaj po 9. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o travniškem požaru na območju Muhaberja. Manjši požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je za požar odgovoren mladoletnik in o njegovem ravnanju obvestili starše. Zaradi kršitev predpisov o varstvu pred požarom v času velike požarne ogroženosti so sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Razglašena je velika požarna ogroženost

Na območju države je razglašena velika požarna ogroženost. Kljub številnim opozorilom in obvestilom o prepovedi kurjenja dnevno obravnavao več primerov, ko občani požigajo travo, podrast in grmičevje, ogenj pa se zaradi vetra nenadzorovano širi in ogroža okolico. V času razglašene velike požarne ogroženosti v naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob
infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Poleg pristojnih z Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami bodo nadzor izvajali tudi policisti in dosledno ukrepali zoper vse, ki prepovedi ne bodo upoštevali. Fizična oseba se za kršitev kaznuje z globo od 200 do 600 evrov.