zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika

Zapeljala s ceste in trčila v zid

Piše: R.K.

Čas objave:
31.07.2023 12:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli vikend posredovali v 245 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 773 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, šest prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 36-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali hudo poškodovanega kolesarja. 29. 7. nekaj pred 19. uro so policisti bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo kolesarja, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Logu pri Žužemberku. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 62-letni moški kolesaril iz smeri Sel pri Šumberku. Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Padec kolesarjev

29. 7. nekaj po 19. uri je v Malencah na območju Kostanjevice na Krki padla in se lažje poškodovala kolesarka. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 20-letna kolesarka zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izgubila oblast nad kolesom, trčila v kolesarja, ki je peljal pred njo, in padla. Oskrbeli so jo reševalci in odpeljali v bolnišnico.

O padcu kolesarja so bili 30. 7. nekaj pred 20. uro obveščeni tudi šentjernejski policisti. Po prvih ugotovitvah je mladoletnik kolesaril na območju Velikega Bana, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. O ugotovitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost

V noči na 29. 7. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šmarjeških Toplicah. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 27-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v betonski oporni zid. Povzročiteljica se je nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so jo v bolnišnici. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Izsiljevanje prednosti

29. 7. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov v kraju Pijavice, na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Sevniški policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 59-letni voznik, ki je odvzel prednost 19-letnemu vozniku. Lažje poškodovana voznika in potnico iz vozila 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovoren motorist

Črnomaljski policisti so bili 29. 7. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Gabrom in Rožnim Dolom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni motorist zaradi vožnje po levi izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Črnomelj so v noči na 30. 7. na cesti med Kvasico in Črnomljem zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila VW polo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Kanižarici, kjer je ustavil. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 61-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. V Mirni Peči je med 10. 7. in 20. 7. nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodbe vrat pa je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

V Novem mestu je med 24. 7. in 28. 7. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 29. 7. je v Žužemberku nekdo skozi vrata vlomil v objekt in odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Lomno na območju PP Krško je med 15. 7. in 29. 7. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil pralni stroj, mizo, stole, več kosov električnega rožnega orodja, kompresor, kosilnico in bakrene žlebove. Lastnike je storilec oškodoval za okoli 4.600 evrov.

Z dvorišča nenaseljene stanovanjske hiše v kraju Hom na območju Trebnjega je nekdo odtujil traktor znamke Tomo Vinković 730, modre barve, tračni obračalnik, kosilnico in cepilec za drva. Lastnika je oškodoval za okoli 6.000 evrov.

V kraju Razbore na območju PP Trebnje je med 23. 7. in 30. 7. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil dve puški in suhomesnate izdelke. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za 3.500 evrov.

V Mrtvicah na območju PP Krško so v noči na 30. 7. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 300 kg krompirja.

Poškodovanje tuje stvari

Na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka v Šentjerneju je v noči na 29. 7. nekdo poškodoval osebni avtomobil in povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 29. 7. ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da dva državljana Romunije v vozilu prevažata tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 28. 7. in 31. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Bizeljsko, Podgračeno, Loče, Brežice, Perišče, Kapele, Velika Dolina, Veliki Obrež, Mostec, Jereslavec) izsledili in prijeli 362 državljanov Afganistana, 99 državljanov Pakistana, 76 državljanov Maroka, 53 državljanov Bangladeša, 19 državljanov Indije, 17 državljanov Rusije, 15 državljanov Alžirije, 13 državljanov Turčije, 12 državljanov Iraka, štiri državljane Kube, štiri državljane Nepala, štiri državljane Kosova, tri državljane Irana, tri državljane Gvineje, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Sirije, dva državljana Kameruna in po enega državljana Gambije, Eritreje, Gane, Kitajske in Ukrajine . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.