franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
13.07.2023 09:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minulo sredo posredovali v 103 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 316 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla, ena pa je hudo poškodovana, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti, so policisti obravnavali prometno nesrečo na območju Šentruperta kjer je en moški umrl, drugi pa je hudo poškodovan. Ob 18.52 so policisti bili obveščeni o hudi prometni nesreči v kraju Okrog na območju Šentruperta. Po prvih ugotovitvah policistov PP Novo mesto, ki so opravili ogled, je voznik kmetijskega traktorja, ki je prevažal še eno osebo, peljal po klancu navzdol. Traktorist je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v brežino in se prevrnil. 47-letni moški, ki je
obležal pod traktorjem, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, hudo poškodovan 45-letni moški pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Okoliščine policisiti še preiskujejo, prav tako ugotavljajo, kdo je vozil v času nesreče. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodovana voznica. Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Stražo in Sotesko. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 22-letna voznica, ki je peljala iz smeri Straže. V Gorenjem Polju je nenadoma zapeljala levo, izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 31-letne voznice. V nesreči se je 31-letnica lažje poškodovala, povzročiteljici nesreče pa bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali naslednje primere. Policisti PP Krško so prijeli tatu Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni, da je z dvorišča stanovanjske hiše v Brežicah neznanec odtujil več predmetov in pobegnil s kombijem. O tatvini je OKC takoj obvestil policiste na terenu in policisti PP Krško so na podlagi opisa kombi izsledili pri Kerinovem Grmu. 45-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili oškodovancu. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Izdali so mu tudi plačilni nalog v višini 500 evrov in izrekli pet kazenskih točk, saj sprva ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali.

Vlomi in tatvine. Na območju Mačkovca v Novem mestu so med 9. 7. in 12. 7. neznanci z njive izkopali in oddtujili okoli 200 kg krompirja.

V Brezovici na območju Šmarjeških Toplic je med 11. 7. in 12. 7. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico, vrtno orodje in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.


V noči na 13. 7. je v Kostanjevici na Krki nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

13. 7. nekaj pred 3.30 je na območju Smednika nekdo vlomil v prodajalno.
Policisti in kriminalisti opravljajo ogled in ugotavljajo okoliščine.

Poškodovanje tuje stvari. Na območju Mihovice (PP Šentjernej) so v noči na 12. 7. neznanci poškodovali in uničili 14 sadnih dreves. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj po 16. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Opel, hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni državljan Latvije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Državljanu Latvije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljnoma Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Kapele, Slovenska vas, Župelevec, Mokrice, Orešje na Bizeljskem, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 71 državljanov Bangladeša, 43 državljanov Nepala, 27
državljanov Maroka, 20 državljanov Afganistana, 19 državljanov Pakistana, devet državljanov Rusije, osem državljanov Indije, osem državljanov Iraka, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Sierra Leone, dva državljana Kube in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.