stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Kamnik

Zaradi nasilja v družini v pripor

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.09.2016 12:28

Svojo partnerico je psihično in fizično zlorabljal, shranjeno pa je imel tudi prepovedano vojaško orožje, za katerega ni možno pridobiti dovoljenja. To še ni bilo vse!

Foto: PU Ljubljana

Kamniški policisti so zadnji avgustovski dan prejeli prijavo zaradi nasilja v družini. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je 30-letni moški, sicer državljan Hrvaške z urejenim statusom v Sloveniji, že dalj časa grdo in ponižujoče ravnal s svojo izven zakonsko partnerko. Nad njo je izvajal tako psihično kot fizično nasilje ter jo spravljal v podrejen položaj.

V okviru preiskave so policisti ugotovili, da je imel osumljeni poleg 3 kosov orožja, za katerega je imel potrebne listine, tudi ilegalno orožje oziroma vojaško orožje, za katerega pa ni imel potrebnih dovoljenj, saj je šlo za t.i. prepovedano orožje.

Na podlagi opravljene hišne preiskave so policisti odkrili in zasegli avtomatsko vojaško puško, strelivo za to puško in vojaški bajonet ter še 1350 nabojev različnih znamk in kalibrov ter več nabojnikov. Prav tako so zasegli manjšo količino posušene rastline, za katero policisti sumijo, da je prepovedana droga rastlina konoplja,našli pa so tudi  drobilnik in teleskopsko palico. Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.