Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Ljubljana

Zaradi potresa se je na vozilo zrušil dimnik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2015 09:00

V brežiški Bušeči vasi se je zaradi včerajšnjega potresa na osebno vozilo porušil dimnik. Na hišah pa so se pojavile razpoke in poškodbe na kritini.

MNOŽIČNE MIGRACIJE

Uprava RS za zaščito in reševanje je z ostalimi službami izvajala aktivnosti v zvezi z zagotavljanjem potrebnih materialno tehničnih sredstev za namestitev in oskrbo v namestitvenih enotah in sprejemnih centrih. V aktivnostih je v nedeljo sodelovalo 370 pripadnikov CZ, članov organizacij in društev s področja zaščite, reševanja in pomoči, humanitarnih organizacij, prostovoljcev in delavcev URSZR ter 35 pripadnikov SV, ki so med drugim skuhali in razdelili 5.330 toplih obrokov hrane ter dostavili 510 litrov čaja, 40 litrov mleka in 350 kilogramov kruha. Ob 21.00 uri je bilo po sprejemnih in nastanitvenih centrih zasedenih 4.325 mest od razpoložljivih 10.279.

POTRESI

Izpostave Brežice, Novo mesto, Celje, Trbovlje in Murska Sobota

Ob 8.52 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo, zabeležili zmerni potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 94 km jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Obrežja. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 4,2. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla V-VI. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Potres so najmočnejše čutili prebivalci na območjih Regijskih centrov za obveščanje Brežice, Novo mesto, Celje, Trbovlje in Murska Sobota. Tudi v ostalih delih Slovenije so potres čutili posamezni prebivalci.

V kraju Bušeča vas, občina Brežice, se je zaradi potresa na osebno vozilo porušil dimnik. Gasilci PGD Pirošica so zavarovali kraj dogodka, odstranili opeko s poškodovanega vozila in s pomočjo gasilcev PGD Brežice z avto lestvijo odstranili poškodovani dimnik in streho sanirali. Nadalje so gasilci PGD Pirošica v Bušeči vasi na dveh strehah odstranili poškodovano kritino in sanirali ostrešje. V Vrhovski vasi in v kraju Stojanski Vrh, občina Brežice, so se na stanovanjskem in gospodarskem objektu pojavile razpoke in poškodbe na kritini. V kraju Izvir v bližini starega kamnoloma pa je potres povzročil premik večje skale na cestišče.