stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Zasegli vozilo, prijeli Kubanca, tatvine in vlomi

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 13:19

Policisti so med vikendom na številko 113 sprejeli 548 klicev, od tega je bilo 118 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Tatvine goriva
V petek zjutraj so krški policisti na avtocestnem počivališču Zaloke, za smer Ljubljana, obravnavali tatvino okoli sedemsto litrov dizelskega goriva. Po prvih ugotovitvah so ponoči storilci iz odklenjenega rezervoarja, v času, ko je voznik spal, iztočili za nekaj več kot tisoč evrov goriva.

Na avtocestnem počivališču Dul, za smer Obrežje, so trebanjski policisti v nedeljo dopoldne obravnavali tatvino goriva. Po prvih ugotovitvah ogleda so storilci od petka dopoldne pa do nedelje dopoldne iz rezervoarja parkiranega tovornjaka iztočili približno sto litrov dizelskega goriva.

Vlomi
V petek zvečer so storilci izkoristili kratkotrajno odsotnost lastnikov hiše v Rojah pri Čatežu ter med 13.00 popoldne in 20.50 zvečer vlomili. Po prvih ugotovitvah ogleda so pregledali vse prostore, jih dodobra razmetali, in odnesli dvajset evrov. So pa naredili za dodatnih dvesto evrov škode na vratih.

V noči iz sobote na nedeljo so vlomili v market na Ulici Maksa Henigmana v Dolenjskih Toplicah. Policisti so ugotovili, da so storilci na silo vstopili v objekt in odnesli nekaj cigaret in kave ter menjalnega denarja iz blagajne. Škode bo za več kot dva tisoč evrov.

V nedeljo popoldne so trebanjski policisti opravili ogled vloma v zidanico v kraju Goljek. Vlomilci so v zadnjih nekaj dneh na silo vstopili v zidanico in pregledali vse prostore. Odnesli so nekaj nožev ter z vlomov poškodovali okna, tako so da lastnikom naredili za okoli tristo evrov škode.

Prijeli državljana Kube
Metliški policisti so v nedeljo pozno zvečer v Rosalnicah prijeli državljana Kube, ki je državno mejo prečkal izven mejnega prehoda. Postopki z njim še niso zaključeni.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lahkimi in eno s hudimi telesnimi poškodbami.

V petek popoldne so trebanjski policisti 62-letnemu vozniku zasegli osebno avtomobil, ker so ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Novomeški policisti pa so zasegli avtomobil 20-letnemu vozniku brez vozniškega dovoljenja v soboto zvečer.

V soboto zjutraj je na relaciji Škrjanče – Ruperč Vrh 20-letna voznica osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zletela s ceste in trčila v drevo. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so njeno poškodbo opredelili kot hudo. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Krški policisti so v nedeljo zjutraj obravnavali prometno nesreči na glavni cesti Krško – Sevnica, pri rondoju za Brestanico. Po prvih ugotovitvah ogleda je 23-letni voznik vozil iz Sevnice proti Krškemu, zaradi vožnje preblizu desnemu robu ceste pa trčil v robnik ter zaščitno jekleno ograjo in brežino. V nesreči se je lažje poškodoval. Opravljen alkotest je pokazal 0,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku.