michel de montaigne Svet24.si

Našli posmrtne ostanke velikega renesančnega ...

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

kris Svet24.si

Danes držimo pesti za Krisa!

temperatura, trend, segrevanje Svet24.si

Slovenija se segreva hitreje od svetovnega ...

magdalena Dobra karma

»Magdalena, kdo si ti? Kaj si ti?«

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

Kronika Črmošnjice

Zimska idila v črnini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.01.2013 21:21

Sončen konec tedna za smuko se je za večino končal s pospravljanjem smučarske opreme. Žal pa je zimsko idilo zaznamovalo povečano število posredovanj nujne medicinske pomoči. Žal tudi v JV Sloveniji.

Danes okrog 13.30 ure je na belih strminah na smučišču Bela iz neznanega razloga zdravje izdalo mlajšo žensko, smučarko. Kljub hitremu posredovanju nujne medicinske pomoči in helikopterskem transportu v UKC Ljubljana je 32-letnica zvečer umrla.

V petek smo poročali o nenadnem padcu dveh gondol z žičnice na Kaninu. Dan po nesreči je na Kanin prišel inšpektor iz Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor, ki je pregledal vsa dovoljenja in dokumentacijo za obratovanje žičnic ter dokumente o zdravniških pregledih zaposlenih.

Uradno poročilo o nesreči na smučišču Kanin so poslali tudi policisti PU Nova Gorica
Nekaj po 13. uri med je postajama A in B na krožni žičnici smučišča iz do zdaj še neznanega vzroka prišlo do iztirjenja nosilne jeklenice iz vodil. Pri tem sta dve prazni gondoli padli na tla in se še iz neugotovljenega vzroka zagozdili ena zraven druge.

S pregledom žičnice je bilo ugotovljeno, da sta bila v eni gondoli med drugim in tretjim stebrom žičnice ujeta zakonca, državljana Hrvaške, ki v nesreči nista bila poškodovana. Iz gondole so ju rešili uslužbenci ATC Kanin, nakar so ju člani PGD Bovec pospremili v dolino.

O nesreči so policisti obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilko ter republiškega inšpektorja za žičnice. Zakaj je prišlo do izpada jeklenice, preiskovalci še ugotavljajo. Policisti preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.


Zaradi nesreče je na smučišču Kanin ostalo tudi okoli 350 ljudi, za katere je upravljavec smučišča organiziral avtobusni prevoz preko italijanske strani smučišča nazaj v Bovec, so še zapisali policisti.

Včeraj smučarja zadel plaz
Turnega smučarja naj bi včeraj na južni strani Begunjščice proti Prevali zadel plaz, zaradi poškodb je umrl na kraju dogodka. Pri nesreči so sicer posredovali gorski reševalci iz Radovljice in helikopter.
Drugi smučar, s katerim sta se skupaj odpravila na turno smuko, se je uspel rešiti.
Na pomoč so se takoj odpravili gorski reševalci iz Radovljice. Prav tako je bil na kraju zdravnik.