gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kultura Trebnje

FOTO: S knjižnico v počitnice

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2021 17:07

Tudi Knjižnica Pavla Golie Trebnje je z organizacijo dinamičnega dneva za otroke in odrasle stopila v poletje in počitniško vzdušje. Knjižnica kot ekosistem znanja, informacij in ustvarjalnosti, vsem svojim uporabnikom in drugim obiskovalcem nudi pester program aktivnosti, ki so jih predstavili na celodnevnem dogodku poimenovanem S knjižnico v počitnice.

Na dopoldanskem delu, namenjenem otrokom vseh starosti in interesov, so se mladi obiskovalci lahko udeležili delavnice slikanja na platno z rokami, pravljične urice pravljica iz predpasnika z Mojco Nose in prav posebnega branja s tačkami z mentorico. Lahko so obiskali ustvarjalnico, se pomerili v družabnih igrah in pobrskali po široki izbiri knjig in slikanic iz bukvarne. Namen dogodka je tudi vzpodbujanje branja in bralne kulture, zato so bile vsem malim obiskovalcem na voljo informacijska gradiva in vpisnice v knjižnico, saj je zgodnji vpis v knjižnico naložba, ki se bogato obrestuje.

s-knjižnico-v-počitnice
S knjižnico v počitnice
Knjižnica Pavla Golie Trebnje

V nadaljevanju vročega poletnega popoldneva so obiskovalci pod senčniki z vodno klimo lažje pričakali lutkovno predstavo Fižolček, Ogelček in Slamica, v izvedbi Lutkovnega društva Lutkomotiva iz Novega mesta. Približno 70 malčkov s starši je navdušeno spremljalo zabavno predstavo in nastopajoče nagradilo z bogatim aplavzom. Gledalci so prejeli še darilo, paket s sestavnimi deli in navodili za izdelavo vetrnice, ki jih je pripravila Alenka Stražišar Lamovšek.

s-knjižnico-v-počitnice
S knjižnico v počitnice
Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Dan je sklenila predstavitev knjižne uspešnice Kam z mulcem po Sloveniji, ki jo je z zabavnimi zgodbami in koristnimi nasveti opisala so-avtorica Tina Djinovski. Knjigo so sicer pripravile štiri mamice, prijateljice iz gimnazijskih let in vse strastne raziskovalke sveta, ki so že pred leti na svojem blogu začele zbirati in zapisovati ideje, doživetja in vtise z družinskih pustolovščin od blizu in daleč. S svojimi družinami so prečesale tudi Slovenijo in tako se je z leti nabrala prava zakladnica idej za izlete. Njihovi preverjeni nasveti in namigi iz prve roke ki so zbrani v knjigi so tudi odlična spodbuda in motivacija za izlete in skupno družinsko preživljanje dragocenega prostega časa. Priročnik si lahko seveda izposodite
tudi v Knjižnici Pavla Golie Trebnje in zagotovo v njem najdete tudi izlet zase.

s-knjižnico-v-počitnice
S knjižnico v počitnice
Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Dan so v soorganizaciji pripravili Knjižnica Pavla Golie Trebnje, JSKD, območna izpostava Trebnje, ob sofinanciranju Občine Trebnje. Udeležba na vseh aktivnostih in dogodkih je bila brezplačna.