nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kultura

Novomeški simfoniki bodo razveselili tudi letos

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2023 10:42

Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto tradicionalno pripravlja koncert. Ta bo letos 7. februarja ob 19. uri v Športni dvorani Marof.

Že 33 let novomeška Glasbena šola Marjana Kozine pripravlja tradicionalen dogodek ob kulturnem prazniku, ki ga sicer lani in predlani zaradi covida ni bilo. Lani so z načrtovanim koncertom ob kulturnem prazniku nato obeležili občinski praznik.

Orkester, ki deluje pod okriljem Glasbene šole Marjana Kozine je oblikoval in izobrazil številne učence, nekatere med njimi pa je zaznamoval do te mere, da so glasbo izbrali kot svoj poklic in so danes uveljavljeni glasbeniki v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine, na koncertu, ki bo potekal v Športni dvorani Marof, pričakuje tisoč obiskovalcev. Letos bo glede vstopnic vse enako kot pred epidemijo, torej bo treba priti dovolj zgodaj, da si bodo obiskovalci zagotovili prosto mesto. Lani je bilo potrebno namreč brezplačne vstopnice prevzeti pred koncertom, letos pa jih ne bo.

Novomeški simfonični orkester sicer izjava tudi zahtevnejše skladbe, ki so na programih svetovnih orkestrov. Tokrat bo izvedel celovečerni koncert s pestrim glasbenim programom skupaj z Mešanim pevskim zborom. Solisti bodo Amaya (Maja Keuc) - vokal, Manja Slak - violina, Irena Yebuah Tiran - mezzosopran in Aleš Pavlin - tenor. Dirigent Miro Saje, zborovodja Blaž Klemenčič.