pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kultura Brežice

V Knjižnici Brežice praznovali tudi z Zverjaščkom

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2021 08:35

Če ob vstopu v Knjižnico Brežice takoj zavijete levo, na srčno stran, vas kratek hodnik vodi do pisanih hišic in počivalnih vreč mladinskega oddelka. Med knjižnimi policami in platnicami knjig mladi bralci najdejo raznovrstno gradivo, tudi slikanici Zverjasec in Zverjašček, avtorice Julie Donaldson. Obe sta zelo brani in izposojani.

Slednje je bilo tudi odločilno, da so mlajšega med njima, to je Zverjaščka, povabili v goste. Zaradi trenutnih razmer sicer ne prav v knjižnico, pač pa v spletno okolje. To so storili v prazničnem tednu slovenskih splošnih knjižnic, minuli četrtek. 17. uro so določili za premierno predvajanje predstave v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Spremljali so Zverjaščka, ki se je v gozd prvič odpravil sam, brez očetovega varstva. Toda gozd je bil poln zgodb o veliki zlobni miši. Razlogov, da ne gre ven, pa torej ogromno. A je vseeno šel. Kar se mu je na začetku zdelo najhuje, je kmalu postalo manj hudo, nazadnje celo prijetno. Spoznal je, da se je o stvareh treba prepričati na lastne oči in da je premagati strah nekaj, za kar ni treba veliko. Le ščepec radovednosti, predvsem pa poguma.

Mladinski oddelek Knjižnice Brežice
Mladinski oddelek Knjižnice Brežice
Knjižnica Brežice

Do predstave so mladi člani in uporabniki ter drugi dostopali na YouTube kanalu izvajalcev predstave, vsebino pa so si lahko ogledali še 48 ur po dogodku. V tem času so zabeležili več kot 550 ogledov. Veseli so, da jim je tudi na ta način uspelo sooblikovati letošnji praznični teden, katerega rdeča nit je bila preprosta, a neizmerno pomembna. To je BRANJE. Naj vas
spremlja na vsakdanjih poteh, slednje pa naj vas kar največkrat vodijo tudi v knjižnico, še sporočajo iz Knjižnice Brežice.